about
Toon menu

'Europalia' zoomt dit jaar in op Indonesië

dinsdag 24 oktober 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

De Centrale organiseert 2 concerten in het kader van Europalia.

WOE 25/10De prachtige gamelanmuziek uit Java en Bali, dat gerepresenteerd wordt door het authentieke Javaanse gamelanorkest Garasi Seni Benawa o.l.v. Rahayu Supanggah. Oorspronkelijk werd gamelan alleen gespeeld bij rituele ceremonies en voor adellijke families. Naast traditionele gelegenheden, wordt de gamelan nu ook gebruikt bij moderne meer "seculiere” dans- of theatervoorstellingen.

VRIJ 24/11Peni Candra Rini, zangeres en componiste, is een van de zeldzame hedendaagse artiesten die de Javaanse zangstijl voor vrouwenstemmen 'sindhen' beheerst. Ze heeft drie albums op haar naam staan en was al te zien op verschillende internationale muziekfestivals. Voor de voorstelling ONTOSOROH verenigt Peni haar krachten met die van de Australische danseres en choreografe Ade Suharto. Een magische mix van klassieke Javaanse dans en schitterende gezang.