about
Toon menu

FATMA TURGUT (MODEL)

dinsdag 4 oktober 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

30/10/2016, 20.00

De Centrale, Turbinezaal, Ham 72, Gent

Turkse pop

Fatma Turgut was al 2 keer te gast in De Centrale als leadzangeres van de populaire Turkse popgroep MODEL.  Een eerste keer in 2012 en een jaar later op Istanbul Ekspres.  Met MODEL scoorde ze een paar absolute tophits waarvan 'Degmesin Ellerimiz' de bekendste is.  Sinds kort treedt ze ook op onder haar eigen naam FATMA TURGUT.  Deze dame is niet vies van muzikale experimenten en avonturen.  Zo werkte ze recent nog samen met de Turkse Hardcore metalgroep YOU MAY KISS THE BRIDE (wie weet zien we ze binnenkort wel op Graspop?).
Voor haar derde passage in De Centrale laat ze zich begeleiden door enkele van haar muzikale kompanen van MODEL, aangevuld met een paar muzikanten van SERTAB ERENER.  Wie deze dynamische dame nog niet aan het werk zag krijgt nu een nieuwe kans.  Aanstekelijk Turkse pop vol herkenbare muzikale flashbacks uit het hartland van Anatolië …

Tickets vanaf 12 euro via www.uitbureau.be

http://decentrale.be/nl/agenda/concert/fatma-turgut-model