about
Toon menu

TRIO CHEMIRANI THE UNIVERSAL RHYTHM OF PERSIAN MUSIC

maandag 16 maart 2015
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Meer dan 35 jaar is het geleden dat Djamchid Chemirani (geboren in Teheran in 1942) zijn eerste solo-opname maakte voor het gerenomeerde platenlabel Harmonia Mundi.  Sindsdien zette hij zijn muzikale reis verder, met op tijd en stond zijn twee zonen Keyvan en Bijan aan zijn zijde.  Hoewel Vader en zonen  duidelijk hun eigen muzikale weg gingen en tijdens hun reis een eigen muzikale taal en cultuur ontwikkelden, spreken ze af en toe wel nog eens af of komen ze elkaar toevallig tegen.  Tijdens hun laatste ontmoeting vonden ze tijd om te werken aan het ontwikkelen van een universele ritmische taal.  
De cd Dawar – opnieuw uitgegeven door Harmonia Mundi - werd het voorlopige einde van deze poëtische reis.  We mogen stellen dat de Chemirani’s met dit werkstuk misschien nooit eerder zo’n muzikale helderheid hebben bereikt.  De fusie van hun specifieke manier van spelen is van een ongekende schoonheid en spiritualiteit die typisch is voor de Iraanse cultuur.  Tevens werd de cd een muzikaal eerbetoon van twee zonen aan de muzikale carrière van hun vader.
Vandaag krijgt het publiek van De Centrale de unieke kans om live van deze muzikale sensatie te genieten.  Perzische muziek op zijn best!

Djamchid Chemirani : zarb & zang
Keyvan Chemirani : zarb, daf & santour
Bijan Chemirani : zarb, daf & saz

Koop tickets
vvk € 12,00 (UitPas € 9,00) | adk € 15,00 (UitPas € 12,00)  | kansentarief € 3,00