about
Toon menu

Rondgang in fraktaal Atrak

maandag 19 februari 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

In de loop van de rekening leunt het ene tegen het andere, heffing, de som van het getal.

Omhoog spiraalt de Nul, halvering, deling, heling. Regels regelend, gestempeld achterstevoren, onzuiver, gewiekst, strafbaar en uit de maat. Een enorme knal, grens bereikt.

Het bevroren kind van de munt, op zijn rand een dubbel leven. De hakbijl, het kruis, uit oude tijden, moderne banken. Glazenwanden, de koppeling.

Maffiosie, eerbetoon, wonderschoon. Inktvissen, zwarte wanden, rode paden. Offers zonder genade. Onder de grond een strikwerk van geheime nummers. Lijsten, graven, edelen.

Een gecodeerde wildernis. Wetten van steen. De gedachte van verfrommeld papier, de aai over de mouw. Een overschot aan verstand, deodorant lucht van slagen. Doelstelling zonder verband zwaait als wapperende vlag, over het land van de armen, parameters van het gelag.

Vaderlandsekracht, een zeurend gevlekt volkslied, blinddoekt op velden en wegen, einde van de dag. Gewapend met krediet en scrabbel babbelt men grenzen aan elkaar, eenwording longen van de macht. Verlopen jeugd gloeit even na in haast naar de laatste plek fraktaal.