about
Toon menu

Het kap-systeem

vrijdag 22 december 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Indien de wereld een vierkant zou zijn dan zou het imperialisme, de vlakken beheersen, de rest balanceert op de randen. Zelfs het Hemelse Gerecht ontsluit met plezier zijn poort.

Voor deze reis is zelfs geen visum geboden. Nergens zal het meer worden ingeschreven, het is immers een enkele reis. Wat zal de lucht klaren, verlost te zijn van deze hand wringende mens, historisch heeft hij zijn gezicht al verloren. Nog zit hij vast aan zijn kapitaal.

Duizenden zijn samen gedreven vermoord in schaapskooien en kolenhokken, barakken, op stille velden of gewoon thuis. Het zijn de arme landen waar het imperialisme huis houdt.

Er wordt heel wat afgehandeld in economisch opzicht. Van vlees tot brood. In kisten en dozen verpakt, dendert het in koelwagons en vrachtauto's over rails en snelwegen. Geregeld bij de wet. Je zou het bijna geloven.

Drugs partijen worden doorgelaten, om door te dringen in het netwerk van de Baron. Onderwijl, snuift, spuit menigeen zich naar een ellendig bestaan. De Baron heeft meer op zijn geweten. Hele partijen inheemse dieren, gestort als pingpong ballen. Afgedekt met oude kranten. Voorzichtig, Glaswerk, Breekbaar.

Mensenhandel, een netwerk van kapers, en piraten. Miljoenen worden omgezet. Ellende, en verdriet voor illegalen. Miljoenen gaan om in vuile handen. Bij de wet verboden. Illegaal en legaal kijken door dezelfde ogen.