about
Toon menu

De politieke baby

zaterdag 25 november 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Het aanzitten is een grote feestelijkheid want de politieke baby wordt binnen gebracht en midden op tafel gezet en gepresenteerd als een gelukt politiek kindje. De vier vaders hebben hun uiterste best gedaan om een politieke baby ter wereld te brengen.

Deze boorling moet nog door een medische keuring, iets aan overgewicht staat al vast. Heel veel foto's zijn gemaakt om nooit te vergeten hoe hij er uit zag. Niet alleen foto's werden er gemaakt ook een tekening een soort plattegrond. Zijn neusje zit wel tussen zijn oren daar is niks mis mee. Vlekkeloos is het niet allemaal gegaan veel ontwikkelaars zijn er aan te pas gekomen. Mannelijk als vrouwelijke inspiratie werd ingezet om te laten komen wat komen moest.

Er zijn enkele erfelijke kwaliteiten in genetische zin bij de boorling te constateren, Rutte tandjes en Buma handjes. In het midden van de tafel trappelt de baby met Berthold voetjes al heftig in het rond en wrijft met zijn Buma handjes over zijn kale schedel en kraait als een unieworst de liefkozende Segers toe.

De vier vaders aangeschoven kijken vertederd naar hun pas georganiseerde politieke wicht. Zal hij groot worden? En Hoe? Vier politieke en geestelijke vaders, de boorling zal het daarvan moeten hebben. Wat de ene vader politiek vindt vindt de andere vader niet geestelijk.

Heeft het wicht een naam? Staat het ingeschreven in de burgerstand, niets van dat alles. Zijn naam zal ingeblazen worden, door de vier politieke rockers. Deze vier zijn op de hoogte van doorlopende bezuinigingen, het opvoeren van wapenhandel. Grote neergang van onderwijs, gezondheidszorg in een nekklem, dit zijn de geestelijke vaders die van niets wisten.

Wie is de geestelijke vader die met imaginaire verbeeldingskracht tot een vier partijen kabinet wilde komen, waardoor een politiek ontstaat om anderen op te hangen daar zij geen politieke boorlingen zullen voortbrengen zoals het in werking is gezet.