about
Toon menu

Liefde van fascisme

donderdag 28 september 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Blindveld Mensen van het Vaderland in uniform of pak in de hand de vlag. In een onbewaakt ogenblik steekt het oog. Achter het uniforme leven ligt het veld van eer. De zucht naar het eeuwige waar berichten versmelten, de witte hel waar zijn God heerst. De langdurende zelfmoord op de ander verhaald, mens, land. Langs de fascistische ladder vervalt het menselijke brein.

Het fascisme als volksbeweging is steeds wat de aanstichters graag de mensen voor de voeten werpen; het zal en moet hun die geen bevelsmacht hebben zoals het hele volk slecht gaan.

Volwassenen voor wie de roep om bloed vergieten hun tweede natuur is geworden weten evenmin als de jeugd waarom. Het fascisme is een ingeslagen schema, rituelen van de civilisatie.

In het nonchalante tijdverdrijf van doodslag wordt stoer leven bevestigd. Zij demonstreert de onmacht van bezinning. Fascisme als middel ter afleiding van corruptie als terroristische exempel gebruikt.

Rups en kettingwielen, heupgordels en borstspelden, onderscheidingen, lange kousen en een butskop. De vraatzuchtige hyperoodon, een bewijskaartje van lekkende gezondheid. Een wereldklank, gedemoraliseerd motief, gemanipuleerd moraal, blind gespecialiseerd.

leven, dood, kreten, pijn, slachting. Na de rook herdenking. In eigen kamp voor de ander verachting. Eigen leed smeert het wiel. Menselijke trek mobiliseert de witte vlek.