about
Toon menu

Overname Venezuela

woensdag 23 januari 2019
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.


Temidden van de oppositie betogingen op woensdag in Caracas, werd de Voorzitter van de nationale assemblee, Juan Gerardo Guaidó Márquez, ingezworen om de bevoegdheden van de uitvoerende macht in Venezuela over te nemen. Donald Trump erkent hem als de legitieme president van Venezuela.

Guaidó neemt deze eed door het activeren van artikel 233 van de Grondwet, waarin staat dat er sprake kan zijn absoluut falen van de president van de Republiek en dat zij kunnen worden verordend door het Parlement, wanneer er sprake is "verlaten van het kantoor", iets dat de Nationale Assamblee gelooft dat het een realiteit is sinds 2017 door de "schending van de constitutionele taken" door Maduro.

...