about
Toon menu
Onbekende of anonieme auteur.

Laat Antwerpen de armen de crisis betalen?

zaterdag 13 februari 2010
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
 • Yves Bockland van Filet Divers / Bond Zonder Naam

  Deze maand wordt over een aangepaste OCMW begroting beslist. Het is crisis ook voor de lokale overheden. Alle stedelijke diensten moeten 2.75% besparen, ook het OCMW. Dit lijkt een daad van goed bestuur als er geen rekening wordt gehouden met het feit dat er steeds meer hulp nodig is. In plaats van de rijken de crisis te laten betalen zullen, als de begroting wordt goedgekeurd, de armen de crisis betalen. Stop Armoede Nu trekt aan de noodrem.

  We spreken van een een onmenselijk bestuur als de stad het OCMW dwingt om bijna 30 miljoen € te besparen om een begroting in evenwicht in te dienen. Dit is onverantwoord als we weten dat de armoede elke dag groeit. Dat elke dag meer mensen om hulp vragen. Dat elke dag bij meer mensen het water tot aan de lippen staat.

   

  Ik kan schijnbaar niet meer dan 1 foto posten.

  Doe ik iets verkeerd of is dat nog niet klaar?

  grts

  Luc

Deze maand wordt over een aangepaste OCMW begroting beslist. Het is crisis ook voor de lokale overheden. Alle stedelijke diensten moeten 2.75% besparen, ook het OCMW. Dit lijkt een daad van goed bestuur als er geen rekening wordt gehouden met het feit dat er steeds meer hulp nodig is. In plaats van de rijken de crisis te laten betalen zullen, als de begroting wordt goedgekeurd, de armen de crisis betalen. Stop Armoede Nu trekt aan de noodrem.

 • Het is koud ondanks het winterzonnetje.

  De stad speelt de bal door naar de federale overheid voor een grotere financiƫle inbrengt. Het OCMW speelt zo een pokerspel en bespaart op de rug van de meest kwetsbare inwoners:

  • Door het schrappen van de voorziene kosten voor de opvang en activering van de mensen die binnenkort worden geregulariseerd.
  • Door te knippen in de aanvullende steun die het leefloon net iets leefbaarder maakt.
  • Door gretig te besparen op werkingskosten.