about
Toon menu

Boeren wereldwijd tegen vrijhandels- en investeringsakkoorden

donderdag 26 april 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Op 17 april verzamelden een 100tal boeren uit 3 continenten aan het Schumanplein in Brussel om de Europese instellingen duidelijk te maken dat de familiale landbouw met de diverse internationale vrijhandelsakkoorden zoals CETA, JEFTA  en MERCOSUR, nog sneller dreigt te verdwijnen ten koste van de grote agrobusinness .

Naast boerenorganisaties uit België, Frankrijk, Spanje en Frankrijk (inclusief overzeese gebieden) waren de Canadese boeren vertegenwoordigd. Een aantal Belgische organisaties kwamen hun solidariteit betuigen, zoals CNCD, D19-20 en LEF.

Film van de actie

Zie https://vimeo.com/channels/leffge