about
Toon menu

Actie tegen repressie sociale bewegingen

donderdag 15 juni 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Op donderdag 15 juni verzamelden een 100-tal actievoerders aan het Brusselse Justitiepaleis om te protesteren tegen de vervolging van de “dieren” van het “Ensemble Zoologique de Libération de la Nature”.  Deze organisatie voerde onlangs een geweldloze actie aan de kantoren van de European Crop Protection Association die lobbyt voor de pesticieden producenten. Aanleiding voor deze actie was het actuele debat over glyfosaat.

Na afloop van deze actie werden 9 actievoerders opgepakt. Zij worden nu vervolgd. Een reeks organisaties hebben een protest onderschreven repressie, die buiten verhouding staat tot de ernst van de overtredingen. http://www.fian.be/Declaration-contre-la-repression-de-mouvements-sociaux?lang=fr

Een vertegenwoordiger van LEF was aanwezig om onze solidarteit te betuigen en maakte een reeks foto’s (zonder rechten). Zie https://goo.gl/photos/p2Jjxiag2JMunziQ7