about
Toon menu

Dresden: van anti fascisme naar begrip ervoor?

vrijdag 13 februari 2015
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Dresden: van antifascisme naar begrip ervoor

Jaar en dag  worden de bombardementen en slachtoffers in Dresden herdacht. Maar tevens hebben de Europese oude en neonazi’s een traditie om dan in Dresden de ‘300.000’ doden te herdenken, het aantal dat in de nazipropaganda in februari 1945 voorop stond. Recent historisch  onderzoek maakte er 25.000 nog altijd even te betreuren doden van.

Op 12 februari 2008 trok ik voor 10 dagen naar Dresden, niet wetende zelfs dat het juist het moment van de herdenking van het bombardement en de doden was, maar ook vonden dan de nazibetoging en de tegenbetoging plaats , met daar tussenin nog 1.000 ‘autonomen’.

Een eerste gevoel was het onnuttige, onnodige en allesvernietigende bombardement, als een van de laatste grote aanslagen op de Duitse bevolking en het Duitse cultuurgoed. Maar daarmee kwamen we niet weg in de gesprekken en discussies van de Dresdenaren en hun organisaties. Het bombardement van Dresden is de schuld van het nationaalsocialisme dat hier 12 jaar geregeerd heeft. De oorlog en de bombardementen kunnen buiten verhouding geweest zijn maar het doet geen enkele afbreuk aan de schuld van het nationaalsocialisme en van het volk dat hen gesteund heeft.

In de huidige berichtgeving en interviews, ondermeer op de VRT met een 12 jarige overlever van toen gaf aan dat het bombardement in Dresden een oorlogsmisdaad was, zonder erbij te vermelden dat het nationaalsocialisme hiervoor de eerste verantwoordelijke was. Het buiten beeld houden van het fascistische gedachtegoed komt in feite neer op begrip ervoor en dat jaagt de Dresdenaren op stang, maar daar is geen weerklank van in de media.

Geh Denken, stond in 2008 op de eerste pancarde van de tegenbetoging en op het hoogste appartementsgebouw in Dresden, een boodschap die vooral bedoeld was voor de neo-nazis, en nu evengoed opgaat voor Gegida en navolgelingen, en ook voorwie de islam en de moslims wil denigreren en ontmenselijken, ook in eigen land.

Voor een uitgebreide fotoreportage die nog altijd op Indymedia-archiv actief is, in twee delen:

Deel 1: http://www.indymedia.be/index.html%3Fq=node%252F26120.html

Deel 2: http://www.indymedia.be/index.html%3Fq=node%252F26121.html

Jan Hertogen,

www.getuigen.be
www.sonnenburg.be

reacties

Eén reactie

  • door janu op zaterdag 14 februari 2015

    Bombarderen van burgerdoelwitten is een oorlogsmisdaad, de internationale wet telt voor iedereen. Niet alleen hebben de Amerikaanse multinationals zelf gedurende de oorlog met de Duitse bedrijven samengewerkt maar ze zijn er ook rijk door geworden zoals de familie Bush door de slavenarbeid in de concentratiekampen.(1) De bondgenoten hebben ook gruwelijke misdaden gepleegd zoals bombardementen op burgerdoelwitten zelfs bij de bondgenoten, o.a. Frankrijk en België. Ook 80 Duitse steden werden plat gebombardeerd. Alleen al gedurende de bombardementen op Dresden werden 25000 burgers gedood. Een duidelijke oorlogsmisdaad die nog steeds ongestraft blijft. Na de oorlog hebben de bondgenoten, Frankrijk en Groot-Brittannië uit wraak een genocide van 5,7 miljoen Duitse krijgsgevangenen gepleegd door moordpartijen en het onthouden van voedsel en geneeskundige verzorging(2) De bondgenoten hebben ook oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocides gepleegd

    1.Robin de Ruiter"De protocollen van de wijzen van Sion ontsluierd" blz 151 Edwin Black " IBM and the holocaust-the strategic alliance between Nazi Germany and americas most powerful corporation" Des Griffin "Fourth Reich of the rich" 2.Robin de Ruiter "De Protocollen van de wijzen van Sion ontsluierd"blz156 James Bacque "Other losses:The schocking truth behind the mass death of Disarmed Germany soldiers and civilians under general Eisenhower command" Giles MacDonogh"After the Reich:the brutal history of the allied occupation" Ralph Frankling Keeling "Gruesome Harvest:The allied attempt to exterminate Germany after 1945" .

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties