about
Toon menu

Anti-bontbetoging in Maastricht

dinsdag 22 februari 2011
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Zaterdag 19 februari 2011 verzamelde een paar honderd dierenrechten-activisten in Maastricht voor een betoging door het centrum van Maastricht.      

Het parcours liep langs tientallen mode-winkels waar bont verkocht wordt. Met deze actie wilden de activisten - die uit alle windrichtingen en buurlanden kwamen - winkelaars, personeel en winkel-eigenaars overtuigen dat het kweken van dieren enkel en alleen voor hun pels niet meer van deze tijd is.

Bij uitbreiding werd ook standpunt ingenomen tegen de massale vleesconsumptie die niet alleen miljoenen dierenlevens per jaar eist, maar ook heel wat sociale en ecologische gevolgen heeft. 

In het begin van de betoging, voor de deur van de eerste "bont-winkel" die we tegenkwamen kwam het even tot schermutselingen met de aanwezige ordediensten.

Naar verluidt zouden enkele activisten de winkel hebben willen binnengaan wat door de politie kordaat werd verhinderd.   

De traditionele media berichte ook over de arrestatie van één van de actievoerders op het einde van de betoging. De reden voor de arrestatie zou het plakken van stickers en gemaskerd rondlopen zijn geweest.    

Bij de schermutselingen bij deze arrestatie zou één van de ordehandhavers een slag in het gezicht hebben gehad. Het is mij niet helemaal duidelijk of dit een ander incident was als dat wat ik in de vorige alinea beschreven heb. Buiten dat eerste incident heb ik verder geen incidenten zien of horen gebeuren.

Meer (en originele resolutie) foto's op : http://www.flickr.com/photos/janslangen/archives/date-taken/2011/02/19/detail/ 

Sfeerverslag : http://www.youtube.com/watch?v=Ph1HjniHxmA