about
Toon menu
Onbekende of anonieme auteur.

Nultolerantie nu!

donderdag 11 februari 2010
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Het zijn bevreemdende tijden voor extreem-rechts in Vlaanderen. Ondanks het feit dat ze nog steeds heftig tekeer gaan tegen 'de linkse kerk' en de 'politiek correcte dictatuur' is het ranzige extreem-rechts discours mainstream geworden.

De oproepen in de media -o.a. door journalisten nota bene- om nultolerantie in Brussel waren hallucinant. Feiten werden opgeblazen en een 'harde aanpak' werd geeist. Feiten die in Brussel-stad werden gepleegd door gasten uit Laken waren bewijzen voor de 'oorlogzone' Kureghem.

Het extreem-rechtse discours is mainstream geworden, en dat moet enerzijds geweldig zijn voor die mannen, maar tegelijk zeer frustrerend, zowat alle partijen lopen elkaar voor de voeten, omtertradicaalst! nv-a verkoopt wapens, de belgische alliantie wil het leger ingezet zijn, groen eist nultolerantie,

Prijs voor het walgelijkste stukje proza: Paul Demeyer van het Nieuwsblad legt de vinger op de wonde, het zijn de daklozen die het gedaan hebben!
"Wij zijn die buurtbewoners. Wanneer we door ons raam kijken, zien we nu al zestien daklozen liggen. Elke ochtend moeten we hen voorbij. Door de stank van hun uitwerpselen en braaksel, door hun schunnige opmerkingen, door hun gelal."


Maar anderzijds is iedereen wel verdacht stil als het over andere gebieden gaat. Wilrijk wordt tegenwoordig blijkbaar geplaagd door een bende vechtersbazen, Zwijnaarde kent gewapende overvallen, serieverkrachters maken onze wegen onveilig, koningszoon nam 'per ongeluk' meubels mee naar huis,...

Tijd voor harde actie. Ik stel voor dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en een oproep lanceert voor 'nultolerantie' in zijn of haar gemeente. Opschorten van de grondwet en het leger in de straten!


Tenzij iemand intelligentere oplossingen heeft natuurlijk.

Zoals Nigel Williams het stelt: "Een Kalasjnikov vinden en krijgen in Brussel duurt zes uur, een job zoeken en krijgen duurt jaren."