about
Toon menu

Angela Merkel eredoctor KUL en U.Gent

woensdag 11 januari 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

angela-merkel.jpg

Donderdag 12 jan reiken de Leuvense universiteit en de U.Gent samen het eredoctoraat uit aan de Duitse kanselier Angela Merkel.

Deze zal een rede uitspreken.

Een geweldig signaal van de universiteiten, tegen de xenofobie en de angst voor de vluchtelingen, en voor hun opname in onze samenleving.

De plechtigheid gaat door in Brussel; alle plaatsen zijn bezet.

Men kan de academische plechtigheid live volgen op televisie en online:

 • Eén: Villa Politica (live uitzending vanaf 15.00 uur)
 • www.vtm.be: website, app, Facebook
 • www.deredactie.be

Angela Merkel opnieuw als "subversieve" politica, reeds gedurende 17 jaar: https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-06-28/merkel-s-gay-marriage-pivot-is-smart-politics-in-germany

reacties

2 reacties

 • door janu op woensdag 11 januari 2017

  Angela Merkel is een oorlogsmisdadiger.

  De NAVO bombardeerde in september 2009, op verzoek van een Duitse bevelhebber, twee aan de coalitietroepen ontstolen olietankwagens in Afghanistan. Bij een dorp raakten de tankwagens vast in een rivierbedding. Honderden arme dorpelingen hebben gebruik gemaakt van het ongeval om de lekkende olie uit de tankwagen te recupereren.

  De twee olietankwagens werden daarop gebombardeerd omdat de Duitse bevelhebber vond dat de tankwagens als bommen konden gebruikt worden tegen de NAVO-troepen. NAVO-jets dropten twee 500-pond bommen op de olietank. Daarbij werden 142 onschuldige burgers gedood en meer dan 100 gewond.

  Twee Afghaanse burgerslachtoffers van dit bombardement in Kunduz in 2009 eisten schadevergoeding van de Duitse staat. In maart 2013 begon in Bonn daarover het proces namens Abdul Hannan en Qureisha Rauf, van wie familieleden bij de luchtaanval zijn omgekomen. De Duitse rechtbank heeft beslist dat het bombardement geen schending van het internationaal humanitair recht was.

  Daarna, in een civiele zaak, heeft het Hof geoordeeld dat tegenover de toenmalige commandant kolonel Georg Klein geen schending van officiële verplichtingen te bewijzen was. Er kon enkel een aansprakelijkheid vastgesteld worden van de Bondsrepubliek Duitsland. Uiteindelijk  kregen de slachtoffers geen schadevergoeding voor het  terreurbombardement in Kunduz.

  De partijdige, afhankelijke media blijven propaganda maken voor de misdadige belangen van de meesters van slaven en voor de misdadige agressieoorlogen van het christelijke westen. Daardoor hebben ze in de berichtgeving over de terroristische aanslag in Berlijn nagelaten te vermelden dat een Duitse bevelhebber achter een grote terroristische aanslag van NAVO in 2009 in Afghanistan zat.

  • door Stef Hublou Solfrian op zaterdag 14 januari 2017

   Maar Janu toch. Wat u hier doet, met alle respect en sympathie, dat heeft een naam: het licht van de zon ontkennen. En dat is ook: gaan peuteren bij een persoon om toch maar iets kwaads te vinden. Dat mag u niet doen. En inhoudelijk, wie zal er ontkennen dat wij als mensen liever geen oorlog voeren? Zeker de Duitsers weten heel goed wat voor miserie die kan brengen, ook voor de partij die zich sterk waant. Juist daarom zijn het Duitsland en de Duitsers en hun kanselier, die vandaag het voortouw nemen in "menselijkheid"! dat is niet moeilijk te verstaan: als geen ander Europees land hebben zij de kans gekregen een grote les te leren. Diep na te denken over waarden. Mensen (niet alleen uzelf) verliezen veel te vaak het zogenaamde "historisch-psychologische" niveau te betrekken in hun analyses. Terwijl het heel wezenlijk is om het gedrag van naties te begrijpen. En ten derde: hebt u al eens in een oorlogssituatie gestaan, gekeken, gehoord, gevoeld? (Ik ook niet, maar ik heb een vuistvechter geweest op school, ik heb op grote dieren gejaagd met de BRNO 7x64 en ik weet wat een dode mens is, sinds ik in het mortuarium van het H. Hartziekenhuis in Leuven heb gewerkt). Daar gelden andere wetten. Dat is een extreme crisissituatie. "Waar gehakt wordt, vallen spaanders". Het is opvallend hoe weinig vertrouwen u hebt in de betrokken rechtbanken. Jammer. Ik weet niet of het een tip is die in goede aarde valt, maar onder Belgen moet dat kunnen: misschien zou u baat hebben eens wat tekenverhalen, strips, te lezen waarin oorlog het kader is. Buck Danny is fantastisch... om je wat Fingerspitzengefühl te bezorgen over de aard van het habitat dat "oorlog" heet. Amen.

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties