about
Toon menu

Het Patershol – Straks de feesten, maar de historie?

vrijdag 10 augustus 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Het Patershol is niet groter dan dertien straatjes en een pleintje. De wijk wordt doormidden gesneden door de Plotersgracht, een voormalige waterloop.
De cirkel is rond. In tegenstelling tot wat gemeenzaam bekend is – dat het Patershol een arbeiderswijk is geweest – was het Patershol lange tijd een buurt vn rijkaards. Lees verder op persblog.be - Verhalen uit en over Gent


De grensstraten van Het Patershol

Het ‘hol’ wordt begrensd door de Geldmunt, de Lievestraat, de Lange Steenstraat, het Drongenhof , Oudburg en de Kraanlei. Stuk voor stuk straten met historische gebouwen en verhalen. Lees verder op persblog.be - Verhalen uit en over Gent