about
Toon menu

Mail aan tientallen psychiaters en psychologen

zondag 8 januari 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Gezocht: tientallen psychologen en psychiaters die duizenden zelfmoorden in de EU willen helpen voorkomen.Beste lezer dezes

Je bent waarschijnlijk verbaasd door deze mail, de titel en de inhoud ervan. Misschien wil je mij helpen, misschien niet. 
Als je de actualiteit volgt - klimaatverandering, luchtvervuiling en de gevolgen ervan zoals dementie en kinderen die slechter presteren op school, vluchtelingen, populisme, files, toenemende vergrijzing en vereenzaming en armoede, budgettaire tekorten ook in de geestelijke-gezondheidszorg, ... de lijst is lang. Je staat erbij en je kijkt er naar, hoopt dat de politici het eindelijk eens goed gaan aanpakken. Ik probeer supreme al dan niet supranationale synthethische soluties aan te reiken, maar heb invloedrijke individuen - Sting, Elton John, en vele anderen bleken onbereikbaar via mail - , media, organisaties - VVP, ziekenfondsen, universiteiten, ... nodig daarvoor. Die geen van alle(n) reageren op de juiste wijze: in dialoog gaan met mij.

Als jij en een aantal anderen mijn ideeën zouden kunnen evalueren, zal het eindelijk opschieten, hoop ik. 1 psycholoog of -chiater, die het best geplaatst is/zijn om een buitenbeentje als ik te begrijpen, kan/kunnen er 9 anderen, ook "leken", bij betrekken. De 10 kunnen er 100 worden en 100 maal 10 zou ook kunnen lukken. En dan is het "leger" er.

http://community.dewereldmorgen.be/dirk-van-landen

Bedankt


Dirk

reacties

2 reacties

 • door Stef Hublou Solfrian op woensdag 11 januari 2017

  .. Uw goede bedoelingen zijn overduidelijk. Uw inzet goed en loofwaardig. Maar de problemen die u opsomt zijn kolossaal. En vergeet niet, daar wordt al aan gewerkt, dagelijks, door duizenden mensen, van gewone uitvoerende functies tot beleidsfuncties. U stipt zelf aan dat deze zware problemen indien via email gesignaleerd, niet kunnen besproken worden. Voor elke menselijke boodschap is er een beter aangepast kanaal. Ik adviseer u vooral in echte dialoog te gaan. In verenigingen, door lezingen te volgen, en achteraf te praten met de aanwezigen, door vorming te volgen, cursussen. Uw kijk zal rijker worden, en u zult een zicht krijgen op manieren om uw eigen energie zinvol, betekenisvol in te zetten, zonder uzelf uit te putten. Lees zeker de drie boeken en de nodige artikels van de ene psychiater bij uitstek in ons taalgebied die zich, en hoe, engageert om maatschappelijke verandering te krijgen en aan te sturen, Dirk De Wachter. Een mens alleen is maar alleen. Hij kwam op de wereld met handen, oren, ogen... om zich in contact te stellen met andere mensen. Samen leveren wij goed werk.

  • door Dirk Van Landen op zaterdag 14 januari 2017

   Hoera! Een eerste reactie, en zelfs een positieve! ;-)

   Jij kent me duidelijk niet, en ik heb het misschien ook niet erg benadrukt. Ik ben een eenzaat, omdat ik me nooit echt thuis heb gevoeld in groepen. Toen wist ik niet waarom. Nu ben ik dus erg neurotisch, zit mijn doos van Pandora erg vol. Ik ben in niets expert, maar van popmuziek weet ik best veel.

   Een veel voorkomend probleem in de geschiedenis van vele nogal vaak op vroege leeftijd overleden iconen: onzeker. Waarschijnlijk vooral omdat ze zich ook anders voelden - maar al te vaak lijkt het te gaan om manisch-depressieve of ADHD-gedragingen - dan de rest en dat ook waren, hetgeen zoals maar al te vaak betekende op school niet echt erbij horend. En dan ook nog eens niet zelden thuis niet de aanmoediging en het begrip kregen van minstens één ouder of indien wel, dat de andere ouder zeer afwijzend, controlerend, labiel of zelfs gewelddadig was. Onwaarschijnlijk vaak ook een vader of moeder verloren, aan Pietje de Dood of gewoon vertrokken.

   Wat ik nodig heb, is - zoals velen van hen - iemand die het voor mij opneemt en mijn talent erkent en anderen erop wijst. Angst om niet begrepen, afgewezen, uitgelachen, gepest te worden, dat ken ik. Een manager, "vertaler-tolk", secretaris of -resse, ... mis ik. Voor Michael Jackson was zijn tweede vader en mentor Quincy Jones, voor John Lennon en bandmaten speelden Brian Epstein en George Martin die rol, voor Elvis kolonel Parker. Jimi Hendrickx en Jim Morrison vonden hun stem niet erg goed, en hadden veel complimenten nodig. Peter Gabriel had maskers nodig op het podium. Michael Hutchence zijn verhaal ken ik minder precies maar ook hij had zijn verslavingen. David Bowie was ook bang voor mentale problemen, o.m. of vooral omdat zijn broer schizofreen was.

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties