about
Toon menu
Onbekende of anonieme auteur.

utopieën zijn er om te realiseren

zondag 28 februari 2010
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Analyseren is goed.

Om bijvoorbeeld te weten dat cruciale maatschappelijke thema's, die vele burgers en vele bewegingen en organisaties uit het middenveld na aan het hart liggen, nu onvoldoende aandacht krijgen.

Om tot de vaststelling te komen dat het niet verstandig is voor degelijke media bijna volledig te vertrouwen op privébedrijven die in de eerste plaats winst willen maken. We doen dat toch ook niet voor onderwijs of cultuur?

Beter nog dan analyseren is een oplossing bedenken. Beginnen dromen van een online medium voor een sociale, ecologische en democratische samenleving en economie, en dat als vanzelf internationaal kijkt. Een medium dat in de eerste plaats toehoort aan zijn journalisten en lezers, en waar burgerjournalisten voluit kunnen meewerken.

Best is om die droom ook te realiseren, om de utopie van een online nieuwsmedium van haar eiland naar de wereld te brengen.

Na bijna een jaar voorbereiding zijn we er op 1 maart echt aan begonnen. Met een naam die de jongere generatie met hart en ziel verdedigde. De Wereld Morgen komt eraan.

reacties

2 reacties

  • door peter dictus op zaterdag 12 juni 2010

    Hallo, ik las in "ons recht" het vakbondsblad van de ACV-vakbond dat Dirk barrez het idee heeft een cooperatieve sociale bank op te richten, dat onderwerp interesseerd mij heel erg. Waar kan ik meer info daarover vinden?

  • door Triodos-klant op vrijdag 8 juli 2011

    www.triodos.be . Tot op heden enkel spaarrekening; termijnrekening & beleggingen. Betaalkaarten zijn een dure zaak en de vraag is als de kostprijs wordt doorgerekend aan de klant of er nog (veel?) gegadigden zullen zijn.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties