about
Toon menu

Antispychotica en onze jongeren , Maggie De Block en de schande!

donderdag 29 december 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Het is toch niet te geloven. Net nu ik een blog wens te schrijven over het hierboven vermelde onderwerp waarin Maggie De Block een zeer belangrijk aandeel heeft, staat ze hier op de beginnerspagina met een kortfilmpje waarin ze staat te "hinniken" dat je "de wereldvanmorgen" moeilijk objectieve informatie kan noemen. Gelukkig weet

" dewereldvanmorgen" met de nodige humor om te buigen.

"de wereldvanmorgen" zijn "de mensen" Maggie en vind je het niet de moeite naar de stem van het volk te luisteren?

Vertel me eens Maggie wanneer informatie objectief is.

Is jouw commentaar altijd objectief?

Nogmaals, de wereld van morgen is de stem van het volk en daar gaat het om. Het gaat er niet om of alle blogs nu wel objectief of subjectief zijn, het gaat om de inhoud ervan en of dat ze zinvol zijn of niet. Uw opmerking is gezeik om uw verantwoordelijkheid af te wentelen.

Het gaat er bij mij niet in waarom arm en dom Vlaanderen jou de populairste politica vind.

Sorry, ik kan het niet laten want het maakt me kwaad. Iemand dient maar populair te zijn als hij het het verdient omwille van zijn prestaties. Jij was het al meteen.

Is dit het effect van de gehandicapte zanger die de zangwedstrijd wint omdat dit altijd wat losmaakt bij mensen en waarbij die handicap in zulke omstandigheden net een voordeel is?

Ik denk het. De volumineuze minister van Volksgezondheid, wat ziet ze er toch grappig uit. Blijkbaar zijn het niet je prestaties die je populair maken in diit land maar de kilo's.

Begrijp me niet verkeerd. Dat ligt niet aan jou Maggie, ik veroordeel mensen niet op basis van hun uiterlijk. Ik heb liever nen dikke plezante dan nen magere ambetante. 

Ik keer me tegen de domme kudde.

Kijk wanneer Bart De Wever het populairste was.

Ik ben geen fan van Maggie! In tegendeel. Ik moet ze niet. 

En wel hierom.

Ik heb haar bijna twee jaar geleden een brief gestuurd waarin ik het onbegrijpelijk vind dat Psychotherapie niet of nog altijd niet wordt terugbetaald wordt. Ik zal die brief na deze blog ook hier posten  zodat iedereen weet waarover het gaat.

Toffe, populaire Maggie vond het niet nodig daar ooit op te antwoorden.

Nu hoor ik in het nieuws de dramatische boodschap dat het gebruik van Antipsychotica met 95 % is toegenomen bij jongeren tussen 12 en 17  en ook bij kleuters.

In veel gevallen gaat het om arme gezinnen die psychotherapie helemaal niet kunnen betalen en dan kiezen voor de chemische oplossing. Het pilleke van de dokter dat zo veel goedkoper en makkelijker is. Maar ook, wanneer je niet arm bent vreet psychotherapie zwaar aan je budget. Veertig, vijftig, zestig euro twee maal per week. Reken maar uit per maand.

Maar wat vooral dramatisch is, is dat we met een gedrogeerde jeugd gaan beginnen zitten die op termijn volwassen zal zijn en waarbij het gebruik van die middelen hetzelfde zal zijn als een boterham eten.  Het zal leidden tot een mentaal ontwrichte samenleving want wie onder neuroleptica zit functioneert niet normaal en wanneer hij er mee stopt kunnen zich gevaarlijke toestanden voorkomen, zowel naar de gebruiker toe als naar de omgeving. Hier dient zeer hevig aan de alarmbel getrokken te worden!

Ik, las dat prof "ik weet niet meer wie maar je ziet hem regelmatig op TV als het over medicatie en scheikunde gaat" alarmeert voor de gevolgen wanneer deze gebruikers volwassen zijn. Psychoses en allerlei mentale gedrochten kunnen zich voordoen.

Het is ook het enige wat ik van hem las, want de rest komt uit mijn gezond verstand dat liefst zoveel mogelijk mensen aan het werk mogen zetten. ( als het niet vanzelf komt).

De pharmaceutische bedrijven wrijven de handen in elkaar en zien hun omzet in dat segment met bijna 100 % stijgen, dus verdubbelen.

Het interesseert hen geen reet of onze samenleving naar de kloten gaat. Poen pakken is het enige dat deze criminelen voor ogen hebben. Want wie hier niet om maalt noem ik crimineel. Mag er in business ook nog ethiek bestaan aub of telt dit begrip niet mee als het om centen draait?! 

Het is natuurlijk ook ergens te begrijpen. Wanneer de overheid alles maar toelaat en van de pharmaceutische industrie een verwent kind maakt, dan krijg je dit.

In dat opzicht heb ik het altijd al van bij het begin een schande gevonden dat er op TV reclame mag gemaakt worden voor pijnstillers en andere verdovende producten.

In die spots wordt je een gelukkig mens wanneer je die producten met de regelmaat van de klok gebruikt en wordt het zelfs als evident voorgesteld dat je die dingen gebruikt.

Ik vind het een schande en verwerpelijk en waar is Maggie om dat bij wet te verbieden?

En waar is de verantwoordelijkheid van de dokters die die medicatie a volonté voorschrijven. Krijgen ze nog altijd cadeautjes vanaf een bepaald quotum?

Madam de minister van volksgezondheid,  schiet eens in gang!

Het is minder dan vijf voor twaalf.

Betaal psychotherapie terug. Niemand gaat voor zijn plezier twee maal per week naar een therapeut. 

Dat doe je als het echt nodig is. Dus vrees geen profitariaat op één of ander vlak.

En controleer het voorschrijfgedrag van geneesheren met respect voor de privecy.

Herlees dringend mijn eerder schrijven naar jou en ga er onmiddellijk mee aan de slag zodat jij de geschiedenis niet dient in te gaan als de minister van volksgezondheid die het vertikt heeft haar verantwoordelijkheid te nemen op het moment dat het absoluut nodig was. U zou toch liever van uzelf lezen dat u de juiste initiatieven nam en onze samenleving hebt behoed van een drama.

Bert Degrauwe 


reacties

2 reacties

 • door indigolight op donderdag 29 december 2016

  U maakt een terechte opmerking wanneer u zich ongerust toont over het gebruik van antipsychotica. Antipsychotica is een vorm van chemische fixatie, in tegenstelling tot fysieke fixatie, waar de neurotransmittors of de boodschapperstoffen tussen de electrische zenuwbanen in de hersenen worden gemanipuleerd of stil gelegd. Doordat de hersenzenuwen chemisch minder onderling kunnen communiceren, wordt hersenactiviteit afgeremd en wordt men meer 'een plant'.

  Het gebruik van anti-depressiva (dat ook inwerkt op de neurotransmittors), antipsychotica en andere soorten medicatie, zijn het gevolg van de overtuiging dat elk arts steeds 'iets' moet kunnen doen voor zijn patiënt. Hoe kan een arts een mens helpen dat leeft in een context dat steeds minder de eigenwaarde van menszijn respecteert, waar mensen productie-eenheden zijn, cijfers en nummers, manipuleerbaar werkvolk? Een arts werkt vooral symptomatisch. Er is heel weinig oorzakelijk werk dat verricht wordt. Daarom is psychotherapie zeker een goede zaak, omdat niet alleen er meer oorzakelijk gewerkt wordt, maar omdat er ook een preventief effect verkregen kan worden, dat de cascade aan andere kosten in de toekomst kan beperken.

  Er is een pandemie van angst, onzekerheid en depressie in de samenleving. Wij zijn geëvolueerd van een hechte omgeving zoals je stam of dorp, naar massa-systeem waar niemand iemand nog kent, waar alle communicatie digitaal verloopt, terwijl mensen zich alleen voelen in hun kamertje. Is het daarom verwonderlijk dat de jeugd dezelfde symptomen steeds jonger toont? Hoe ziet die toekomst er uit voor de jeugd? De jeugd kijkt steeds op naar de volwassenen, want zij weten hoe het allemaal in elkaar steekt en wat wijsheid is. In werkelijkheid zijn er slechts weinig mensen die er nog iets van begrijpen.

  • door Bert Degrauwe op maandag 16 januari 2017

   Beste,

   Dank voor je reactie. We kaarten ieder met onze eigen woorden hetzelfde probleem aan. Laten we vooral nooit berusten en blijven strijden binnen onze mogelijkheden.

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties