about
Toon menu

Sociaal-Artistiek Werk: bedreigde kunstvorm

Meer dan 80 procent van de aangevraagde projectsubsidies van sociaal-artistieke organisaties zijn afgekeurd. Hierdoor dreigt een specifieke kunstvorm op heel wat plaatsen te verdwijnen, zegt een verontruste Bart Van Malderen. Hij roept minister van Cultuur Schauvliege op haar verantwoordelijkheid te nemen.

In Vlaanderen zijn al decennia kunstenaars actief die hun creativiteit koppelen aan maatschappelijk engagement. Participatie en creatie lopen hand in hand in een unieke werkvorm: h...
Lees meer

Van Dexia naar Belfius, het georganiseerde geheugenverlies

Dexia is niet meer, leve Belfius! Samen met de naam worden ook alle problemen onder de mat geveegd. De miljardenverliezen, het wanbeheer, de lekkende controle, de gigantisch riskante overheidswaarborgen, de peperdure redding door de belastingbetaler: nooit gebeurd. “Wij willen niet medeplichtig zijn aan dit georganiseerde geheugenverlies”, zegt Vlaams SP.A-fractieleider Bart Van Malderen.

Nu zal niemand durven betwijfelen dat Dexia nood had aan een nieuwe naam. De oude was besmet...
Lees meer

Een omslag van de Vlaamse economie: van kunnen naar willen

De laatste weken en dagen ontspon zich een interessante discussie over de omschakeling van onze economie naar een duurzame, groene toekomst. Het kan dus, maar willen we het ook? Dat is de hamvraag. Of die omslag er komt, hangt af van sociale en politieke keuzes vinden John Crombez, Bart Van Malderen, Bart Martens en Güler Turan.

De laatste weken en dagen ontspon zich een interessante discussie over de omschakeling van onze economie naar een duurzame, groene toekomst. Zowel in binnen...
Lees meer