about
Toon menu

De Oosterweelfolder van PVDA: populistische verkiezingspropaganda

oosterweel
In de folder die 150.000 Antwerpenaars de komende maand in de bus zullen krijgen, wordt het Oosterweeltracé “traag, ongezond en duur” genoemd. PVDA schuift daarom een eigen plan naar voren dat “snel, gezond en goedkoop” zou zijn. "In verkiezingstijd is echter niets wat het lijkt. Een gezonde dosis argwaan is dan ook op zijn plaats bij het lezen van de PVDA-folder", schrijft Bart Martens, Vlaams volksvertegenwoordiger voor sp.a in een analyse van de folder.

Hij neemt de folde...
Lees meer

Reservelampje voor wereldeconomie brandt

RIO DE JANEIRO - De 'aardetop' in Rio heeft haar ei gelegd. Meer dan 180 soevereine staten hebben – gevangen in een 'prisonnersdilemma' – hun laagste gemene deler gevonden in een slotakkoord dat weinig harde en concrete maatregelen bevat voor het creëren en verdelen van welvaart binnen de grenzen van het natuurlijk systeem. Het proces gaat voort, maar dat is dan ook de enige verdienste.

In deze tijden van financiële en economische crisis wordt daar nogal schouderophalend op gere...
Lees meer

Een omslag van de Vlaamse economie: van kunnen naar willen

De laatste weken en dagen ontspon zich een interessante discussie over de omschakeling van onze economie naar een duurzame, groene toekomst. Het kan dus, maar willen we het ook? Dat is de hamvraag. Of die omslag er komt, hangt af van sociale en politieke keuzes vinden John Crombez, Bart Van Malderen, Bart Martens en Güler Turan.

De laatste weken en dagen ontspon zich een interessante discussie over de omschakeling van onze economie naar een duurzame, groene toekomst. Zowel in binnen...
Lees meer

Steek onze rivieren in ruimer jasje

"Vandaag betalen we de tol voor decennialang wanbeleid op het vlak van ruimtelijke ordening" aldus Bart Martens, Vlaams volksvertegenwoordiger voor SP.A. Martens was in een vorig leven actief bij de Bond Beter Leefmilieu, waar precies de waterhuishouding één van zijn onderwerpen was. Vandaag stelt hij als parlementslid enkele dringende beleidsmaatregelen voor.

De watersnood van het voorbije weekend toont aan dat het werk op vlak van waterbeheer nog lang niet af is. De toename van...
Lees meer