about
Toon menu

Wanneer bevrijden we de vrouwendag?

Een internationale vrouwendag moet net een reden zijn om de band te versterken met àlle vrouwen ongeacht cultuur, religie of klasse, vindt Assia Missaoui. Vrouwen met een andere roots moeten vaak niet alleen strijden tegen het onderdrukkend patriarchaal systeem, maar ook tegen de zogenaamde vrouwelijke 'redders' die zelf een verlengstuk zijn geworden van de repressie op vrouwen.

"Dit is hoe de dingen bij ons gaan en hoe wij onze cultuur beleven",zei ze terwijl ze ondertussen de marinade van de...
Lees meer

De echte kleur van de strijd om vrouwenrechten

Miljoenen vrouwen én mannen wereldwijd schreven geschiedenis tijdens de Women’s March op de dag nadat Trump zijn intrede deed als president. Het is een nieuw hoofdstuk dat de strijd van de vrouwen uit de vorige eeuw verder inkleurt. 

Dat de strijd om vrijheid en gelijkheid door moet gaan, behoeft geen twijfel. Dat bewijzen de verkiezing van Trump en de vrouwen die als grootste groep voor hem kozen. Dat bewijzen ook onze geïnstitutionaliseerde discriminerende en seksistische systemen die bij...
Lees meer

"Met de billen bloot"

Assia Missaoui pikt het niet langer dat hooggeleerde heren en dames voor haar bepalen wat ze al dan niet mag dragen. Daarom besloot ze in haar pen te kruipen en enkele vragen te richten tot die hooggeleerde gemeenschap.

Ik licht mijn hoofd naar boven en wat ik zie zijn deskundige mensen die bekommerd zijn om mijn welbevinden in deze maatschappij. Ik aanschouw hen in een grote agora waarin zij op een diplomatische manier over mijn hoofd discussiëren. Het zijn mensen die zó volleerd zijn dat ze m...
Lees meer