about
Toon menu

Kwaliteitsmedia, wees geen op geld beruste aasgier op de kap van minderheden

schermafbeelding-2017-11-07-om-17.50.36.png

Over de grens tussen wat toelaatbaar is onder het mom van vrijheid van meningsuiting en ontoelaatbaar omwille van het feit dat het plat racistisch is, is reeds veel inkt gevloeid. Beschouw dit als mijn bijdrage. Er zit natuurlijk niemand op te wachten, maar ik geniet me gewoon van mijn vrijheden. Zeggen dat een groep mensen (in dit geval: de volledige bevolking van het Afrikaans continent) inferieur is (in dit geval: op vlak van intelligentie), is een geslaagd antwoord op de vraag “toon dat je h...
Lees meer

Wanneer volgt de maximale dienstverlening bij het spoor?

Daar is het dan: de minimale dienstverlening bij het spoor. De bevoegde minister (François Bellot, MR) heeft, zonder overleg met vakbonden of werkgevers, een wetsvoorstel op tafel gelegd om de vakbonden te dwingen minimaal 8 dagen op voorhand een stakingsaanzegging in te dienen (dat was nu al grotendeels zo), maar ook om de werknemers van het spoor te dwingen 4 dagen op voorhand te laten weten of ze zullen werken op die dag, hopend dat de reizigers zo 1 dag op voorhand zullen weten welke treinen al dan niet zullen rijden.
Lees meer

Zei daar iemand ‘Communisme’?

Het historisch communisme wordt vaak bekritiseerd omwille van de overdreven persoonscultus, de Goelag werkkampen voor criminelen en de moorden die de communistische leiders op hun naam hebben staan. In het hedendaags kapitalisme inderdaad not done. De afwezigheid van het gezicht van de Vrije Markt, waar het communisme net wel gezichten had, maakt dat de verantwoordelijkheid voor misdaden en massamoorden in naam van het kapitalisme, verdwijnt achter de sluier van anonieme beurscijfers achteraan in de krant.
Lees meer

Het Montfortcollege in Rotselaar, prestigeschool in hart en nieren...

Montfortcollege01
Misschien heeft u gisteren naar het VTM nieuws gekeken. Daarin werd een reportage getoond van de Stem Van Vlaanderen, die gisteren was neergestreken in het Montfortcollege in Rotselaar. De school werd gedurende een relatief lange periode helemaal opgehemeld, maar is deze school wel zo goed als iedereen laat uitschijnen? Ik heb er gedurende vier jaar jaar school gelopen, en ik heb nu besloten om mijn ervaringen eens uit te schrijven.

1.     Voordelen van het Montfortcollege Rotselaar...
Lees meer