about
Toon menu

Marokko: Stop de intimidatie van Hirak protestleidster Nawal Benaissa

De Marokkaanse autoriteiten moeten de veroordeling van Nawal Benaissa, een vreedzame activiste van de Hirak-beweging herzien. Benaissa werd herhaaldelijk geïntimideerd en lastiggevallen omdat ze opkomt voor de rechten van de mensen in de noordelijke Rif-regio. Amnesty International doet deze oproep daags voor de hoorzitting in hoger beroep. De zitting werd alvast uitgesteld tot 20 november.

De mensenrechtenverdediger werd vervolgd vanwege commentaren die ze op Facebook plaatste tussen juni en...
Lees meer

Amnesty bezorgd over beleidsverklaring staatssecretaris Demir

Amnesty International reageert bezorgd op de beleidsverklaring die Zuhal Demir vandaag en morgen presenteert in de Kamer als Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een Beperking, en Wetenschapsbeleid. De nota bevat slechts vage beloftes om “stappen te zetten” voor de oprichting van een nationaal mensenrechtenmechanisme, en rept met geen woord over het geplande nationaal actieplan tegen racisme.

“Hiermee dreigt België terug te komen op een aantal belangrijke e...
Lees meer

Amnesty en Greenpeace eisen strafrechtelijk onderzoek naar giftige afvaldump Trafigura in Ivoorkust

Nadat de multinational Trafigura in 2006 giftig afval had gedumpt in de Ivoriaanse havenstad Abidjan, werden de gezondheidscentra er overspoeld door tienduizenden mensen die last hadden van misselijkheid, braken, hoofdpijn, huidirritaties en andere klachten. In een nieuw rapport pleiten Amnesty International en Greenpeace International voor een strafrechtelijk onderzoek.

Het lijvige rapport is het resultaat van drie jaar onderzoek. Het geeft een overzicht van alle feiten en fouten di...
Lees meer