about
Toon menu

Proximus 1.500 jobs op de helling: vakbonden op bezoek bij minister Peeters op 29/01

Op dinsdag 29 januari zullen de BBTK, LBC-NVK, CNE en ACLVB ontvangen worden op het kabinet van minister van werk, Kris Peeters, samen met een paar tientallen militanten. Het gemeenschappelijk vakbondsfront hekelt de plannen van Proximus om de contracten met de externe callcenters te herzien.

Proximus liet weten de externe callcenters te vragen goedkopere diensten aan te bieden door de activiteiten naar het buitenland te verplaatsen. Er werken momenteel iets meer dan 1.500 externe medewerkers rec...
Lees meer

Wetsontwerp zware beroepen privésector getuigt van totaal gebrek aan visie op loopbanen

De sociale partners in het Beheerscomité van de Federale Pensioendienst hebben een verdeeld advies uitgebracht over het wetsontwerp dat de basisregels voor zwaar werk in de privésector vastlegt. De allerbelangrijkste kritiek van de vakbonden slaat op de context waarin deze besprekingen gevoerd moeten worden. De regering dwingt de sociale partners tot een debat over zware beroepen, maar ontwijkt het fundamentele debat: welke loopbanen willen we in de toekomst?

De leeftijd voor het wettelijk pen...
Lees meer

Vakbonden starten procedure tegen ingreep in gelijkstellingen voor pensioen

ACV, ABVV en ACLVB zijn de procedure gestart bij de Raad van State tegen de regeringsingrepen die de gelijkstellingen van periodes van werkloosheid en SWT voor het pensioen beperken en ingrijpt in de eenheid van loopbaan. Die straffen de werklozen (met of zonder bedrijfstoeslag) een derde keer: na het verlies van het werk en nadien een lager inkomen, later nog eens een ingreep in het pensioen. Terwijl het de werkgever is die tot ontslag overgaat. Het pensioenverlies kan oplopen tot meer dan 100 euro per maand.
Lees meer

Carrefour: Hypocriet medeleven van de regering

Het kabinet van de eerste minister heeft de vakbondsverantwoordelijken van Carrefour deze namiddag om 16.30 u. in de Lambermont uitgenodigd. Het gemeenschappelijk vakbondsfront komt uiteraard op de afspraak maar met een wrang gevoel. De dag na de aankondiging betuigt de regering blijkbaar haar hypocriete medeleven aan de werknemers, terwijl ze de laatste jaren via tal van maatregelen niets anders heeft gedaan dan de kwaliteitsvolle tewerkstelling in de handel kapot te maken.

Meteen na de dramati...
Lees meer